VESP organiseert op 6 juli samen met NDP de kennissessie: ‘Integrale Dakkwaliteit’

Op 6 juli 2023 organiseert de VESP in samenwerking met Nationale Dakenplan en NDP Partner BDA dak- en gevelopleidingen de Kennissessie: Integrale Dakkwaliteit. De dakafdichting is het meest wezenlijke onderdeel van multifunctionele daken en bepaalt uiteindelijk het functioneren van deze daken op de lange termijn.
Alleen een juiste keuze van materiaal en een optimale uitvoering, beheer en onderhoud garanderen op lange termijn een goed functionerend multifunctioneel dak.

Door de steeds luider klinkende roep om multifunctionaliteit, wordt het steeds drukker wordt op het dak. Daardoor neemt ook het belang van dakkennis in de ‘keten’ toe.

Deze multifunctionaliteit wordt ingegeven vanuit de ontwerpwens voor meer integratie van o.m. Werk, Recreatie en Wonen. Maar ook klimatologische omstandigheden geven een ‘boost’ aan de groei van multifunctionele inzetbaarheid van het platte dak. Het ’traditionele’ dak zoals wij dat kennen zal zo langzamerhand gaan verdwijnen en plaatsmaken voor deze multi-inzetbaarheid.

Redenen genoeg om eens nadrukkelijke te gaan inzoomen met deze kennissessie.

Energieproductie, wateropvang, natuur of extra sociale ruimte: het kan allemaal op het dak. Daarvoor zijn wel stimulerende wet- en regelgeving en goede financieringskansen nodig.
Ook de VESP heeft zijn inbreng in deze en werkt met de andere partners van het Nationaal Dakenplan aan die basisvoorwaarden om meer multifunctionele daken aan te leggen.

Opzet van de kennissessie. In deze eerste kennissessie zetten we op een rij:

  • Wat is er nodig
  • Wat zijn de gezamenlijke ambities
  • Wat gebeurt er al?
  • Wat kunnen we versterken?
  • Wat kunnen/willen we agenderen en/of starten?

Kwalitatieve informatievoorziening is daarbij essentieel. Dus meld je aan !

DATUM: 6 juli 2023
TIJD:       14:30 – 17:00 uur

LOCATIE
:
GORINCHEM, BDA Gevel- en Dakopleidingen Avelingen-west 33

nl_NLDutch