BESTUUR VESP

Sind april 2019 heeft het bestuur van de VESP de volgende samenstelling:

Secretaris- Sylvie Baelen
Sylvie is al 27 jaar werkzaam binnen de EPDM markt. Als sales verantwoordelijke is zij  begonnen bij het toenmalige Btech en inmiddels verantwoordelijk voor de Productgroep EPDM voor VM Building Solutions

Voorzitter – Vacant
De functie van voorzitter is op dit ogenblik vacant, Pieter van Beek vult voorlopig deze rol in

Penningmeester- Frank Schrama
Frank is commercieel manager bij Carlisle Construction Materials BV
Hij is ruim 9 jaar actief in de EPDM markt en heeft hier inmiddels  meerdere functies bekleed. 

DIRECTEUR VESP

Sinds de start van 2022 heeft de VESP ervoor gekozen ook een directeur aan te wijzen, Pieter van Beek.

De keus voor Pieter als eerste directeur van VESP lag in veel opzichten voor de hand. Hij heeft een carrière in de EPDM-wereld achter de rug en stond aan de wieg van VESP. “Men zegt wel dat er EPDM door mijn aders stroomt”, zegt hij trots. Hoewel hij al enige tijd gepensioneerd is, is Van Beek nog altijd actief in de branche.
“Ik ben nooit gestopt en heb het werk altijd met heel veel plezier gedaan en heb het boek nog niet willen dichtslaan.”

Eind 1995 was Pieter één van de mede oprichters van de VESP, waarbij het eerste bestuur mede bestond uit:  Christian Heyvaert (Firestone Building Products Europe) en Wiebe Fokkema van Hertalan (later Carlisle CM Europe). In die eerste acht jaar was Pieter al voorzitter -namens Phoenix Dichtungstechnik- van de VESP en nu dus Directeur. 

Lees ook zijn introductie artikel in de ROOFS juli 2022:

VESP Commissies

De VESP werkt met een pilaren constructie waarbij meerdere commissies het fundament zijn van haar activiteiten. De werkzaamheden van deze commissies worden op discipline ingevuld door de leden van de VESP. Zo wordt gewaarborgd dat de algemene en specifieke kennis van ons als geheel gedeeld wordt met de markt en dat wij in staat zijn EPDM als afdichtingsmateriaal optimaal te positioneren.

Technische Commissie

De Technische Commissie behartigt alle belangen van haar leden in meerdere (Europese) technische commissies en technische organisaties binnen de Benelux.
 
De Technische Commissie is als volgt samengesteld:
– Bart van Beek, voorzitter
– Sylvie Baelen
– Bart Steen
– Jan Wulleman
– Eddie Harthoorn

PR Commissie

De PR Commissie is belast met de promotie van de activiteiten van de VESP en EPDM als afdichtingsmateriaal in het bijzonder. Verantwoordelijk voor de externe communicatie middels de beschikbare middelen zoals: Online en Social media, vakbladen, beurzen etc.
 
De PR Commissie is als volgt samengesteld:
– Benno Nijenhuis, voorzitter
– Stijn Meeuwissen
 
 

Lobby Commissie

De Lobby Commissie is verantwoordelijk voor de belangenbehartiging bij (non) profit organen,  de (locale) overheden en de instanties voor opleiding binnen ons vakgebied. 
 
 
 
De Lobby commissie is als volgt samengesteld:
– Koen de Landsheere, voorzitter
– Frank Schrama
– Alfred Vermeulen
– Ron Laurentzen

BESTUUR PUBLICATIES

Artikel

Leden VESP ondertekenen Manifest

ONS VESP MANIFEST Als bracheorganisatie dien je transparant te zijn naar je Stakeholders en Marktsegment. Dit doen wij als de Verenigde EPDM Systeem Producenten (VESP)

Lees verder »
Artikel

Voorzitter VESP

vesp zet stappen in verdere professionalireringSinds zomer 2019 is Geert-Jan Vogels de nieuwe voorzitter van de branchevereniging voor EPDM-fabrikanten VESP. Na ruim een half jaar

Lees verder »
nl_NLDutch