EPDM heeft uitstekende eigenschappen voor een noodzakelijke luchtdichting.
Een zeer hoge Mu waarde, eenvoudig en flexibel aan te brengen. Zowel met stroken in het werk als met 3D manchetten af (timmer)fabriek. 

EPDM LUCHTDICHTING

EPDM luchtdichtingen

Het afdichten van de buitenschil van een woning of bouwwerk is de laatste decennia meer en meer een onderwerp van aandacht geworden. Aangestuurd door nieuwe richtlijnen als de BENG en verscherpte MPG berekeningen, is de inzicht gekomen dat luchtdichtbouwen een integraal onderdeel moet zijn in de ontwerpfase van B+U.
Een gebouw zal eerst ontdaan moeten worden van ongewenste luchtlekken, om een optimale afstemming in het gebouw te kunnen krijgen. De wijze van ventileren en ontwerp zal dan verder voor de lucht- en comfortkwaliteit zorgen, maar zonder deze afdichting is het eerste niet meer mogelijk.

Kwetsbare aansluitingen

Ook bij deze toepassingen komen de voordelen van het werken met EPDM weer goed naar voren. Het materiaal is uiteraard toepasbaar vanaf de rol en bevestiging met een adhesive of sealant of met een zelfklevende EPDM (al dan niet met primer ondergrond). Meer interessanter zijn de 3D mogelijkheden.
Drie dimensioneel ontwerpen en produceren van EPDM luchtdichtingsoplossingen bewijzen hun meerwaarde in voor de Prefab (houtbouw en beton) industrie. 3D kaders worden reeds in de timmerfabriek onder gecontroleerde omstandigheden om (houten) stelkozijnen geplaatst, deze kozijnen worden vervolgens in het werk of in een sandwichpaneel bevestigd. Waarna de afdichting ter plaatse kan plaatsvinden.
De flexibiliteit van de EPDM zorgt voor een adequate verankering om nagenoeg ieder verspringend ontwerp. Deze toepassing in luchtdichting biedt een extra meerwaarde doordat de aannemer minder hoofdbrekens heeft over de luchtdichting van hedendaagse uitdagende gebouw ontwerpen.
Luchtdichting woningbouw
2011 Doetichem 2011 (8)
Sandwichpaneel Toepassing
Kozijn Afdichting

Gootafdichtingen

EPDM is het meest ideale product voor een langdurige gootafdichting. Zowel voor nieuwbouw houten bak- en kilgoten, alsmede renovatie van bezweken zinken goten.
In deze toepassingen is EPDM zeer eenvoudig aan te brengen, zowel vanuit de losse strook met een adhesive of sealant, of met zelfklevende EPDM varianten. De unieke eigenschappen van EPDM excelleren hier: De hoge mate van flexibiliteit vangen de werking van de gekozen ondergrond, alsmede dilataties goed op, EPDM loogt niet uit en zal dus ook geen (gevaarlijke) stoffen afscheiden met het regenwater en door de lange levensduur overstijgt een EPDM goot vaak de (rest) levensduur van deze goot.
EPDM wordt geleverd in verschillende breedtes en lange lengtes op de rol, in die hoedanigheid zijn de specificaties optimaal af te stemmen op de omtrek van de goot.
Vorige slide
Volgende slide
nl_NLDutch