FISCAAL VOORDEEL door keuze epdm dakbedekking

De afgelopen jaren is de toepassing van EPDM als dakbedekking opgenomen in de Milieulijst van de RVO, het “subsidie-handboek” voor de gebouweigenaar. De overheid stimuleert de investering in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en maakt via twee regelingen (MIA en VAMIL) het investeren met duurzame producten extra aantrekkelijk. Dit jaar is voor het eerst een EPDM dakbedekking opgenomen onder de regeling A6312: Duurzame recyclebare EPDM-dakbedekking.
Dit stimuleert het investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen én maakt de keuze voor duurzame producten via twee regelingen (MIA en VAMIL) extra aantrekkelijk.
De MIA-regeling biedt hier de mogelijkheid om een deel van het investeringsbedrag af te trekken van de omzetbelasting die het bedrijf betaalt. De Vamil-regeling maakt het mogelijk om de investering volgens een willekeurig patroon af te schrijven. Hierdoor ontstaat onder andere een rente- en liquiditeitsvoordeel.

Het type EPDM systeem

De regeling is opgemaakt voor een specifiek type EPDM daksysteem; namelijk het mechanisch bevestigen middels inductie.
Een aanvullende eis van de Rijksoverheid hierbij is dat de producent een Terugneem/haal garantie moet afgeven. De gedachte hierachter is de bevordering van de circulariteit en dat de producent de ingezette dakbedekking na gebruiksduur kan omvormen en wederom in kan zetten als half fabrikaat.

informatie

Voor meer informatie adviseren wij u, uw EPDM toeleverancier te benaderen, of de website van de RVO te raadplagen op: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil 

Over dit onderwerp verschijnen veelvuldig publicaties, ook de VESP heeft hier een aantal over geschreven. Zie hiervoor onze bijdrage bij de publicaties of download het artikel aan de linker zijde
nl_NLDutch