over vesp

De VESP is opgericht op 5 december 1995 en staat voor Verenigde EPDM Systeem Producenten. 
Inmiddels houden wij ons dus al ruim 25 jaar bezig met de promotie van het afdichtingsproduct EPDM (ethyleen-propyleen-dieen-monomeer) in de breedste zin van het woord. Met een jaarvolume van ruim 12 miljoen m2 aan dakbedekking en meer dan 2,5 miljoen m2 aan gevel- en geo afdichtingen vertegenwoordigt VESP meer dan 90% van alle EPDM-leveranciers in de Benelux.
Voorlichting, promotie en techniek w.o. gemeenschappelijke duurzaamheidsonderzoeken behoren tot de brede activiteiten van de VESP, daarnaast vertegenwoordigt de VESP haar leden in de verschillende Europese Norm commissies. De werkzaamheden van de VESP strekken zich hierbij uit over de gehele Benelux.
Leden van de VESP zijn EPDM (systeem)producten in Nederland en België.

EPDM MARKT AANDEEL

EPDM is voor veel opdrachtgevers en verwerkers de eerste keuze. Met een marktaandeel in België van circa 35% en en in Nederland van ca 21%, wordt in België elk derde dak en in Nederland elk vijfde dak met EPDM afgedicht.
Binnen de GEO- en Luchtdichting is (nog) geen marktdata voorhanden, maar uit ervaring weten wij dat binnen de professionele vijverafdichting EPDM #1 is en dat de luchtdichting extreem in opmars is.

VESP EPDM DAKBOEK

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van VESP is het EPDM Dakboek gelanceerd. Het boek is geschreven en samengesteld door Albert F. van den Hout en onderstreept de uitzonderlijke prestaties van EPDM afdichtingsproducten. Het toont de mogelijkheden door een diversiteit van toepassingen op spraakmakende gebouwen en biedt de ontwerper inzicht in voorwaarden voor een levenslange duurzame toepassing.
Het EPDM Dakboek onderstreept de prestaties van EPDM afdichtingsproducten, toont de haast onbeperkte mogelijkheden door een diversiteit van toepassingen op spraakmakende gebouwen en biedt de ontwerper inzicht in voorwaarden voor een levenslange toepassing.
Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar, u kunt er één ontvangen door deze per mail op te vragen.

Download het boekwerk door op de afbeelding te klikken.
Het EPDM dakboek was het laatste werk van Albert van den Hout en vandaar met voorwoord van zijn partner Ankh Brandt

nl_NLDutch