Voor GEO afdichtingen is EPDM inmiddels een logische keuze. De hoge mate van flexibiliteit en mogelijkheid tot 3D fabricage, het is het de meest veelzijdige oplossing. De UV bestendigheid zorgt voor de extreem lange levensduur.

GEO AFDICHTING

uw inspiratie duurzaam afgedicht

EPDM biedt de GEO Industrie een enorme meerwaarde en met name bij hoogwaardige afdichtingen. Omdat EPDM UV bestendig en uitermate flexibel is, is de langdurige afdichting van vijvers, bassins en overige afdichtingen gewaarborgd. Ook de delen die zich boven de waterspiegel bevinden zijn hiermee beschermd voor een lange levensduur.
EPDM biedt meer voordelen die een toepassing als deze tegemoet komen. Vooral bij strakke vijvers, als zwemvijvers, kan een EPDM membraan in 3D worden ontworpen en aangeleverd. Enkel nog bepaalde aansluitingen verbinden en uw vijver is al afgedicht. De overige voorbeelden zijn voornamelijk gerealiseerd vanuit grote membranen welke uit één stuk worden uitgerold en uitgevouwen, op maat aangeleverd in het werk.

Particuliere vijvers- meer beleving in de tuin

Het EPDM membraan is toepasbaar in alle mogelijke vormen, zowel natuurlijke vorm, rechthoekig, eventueel met verdiepingen en/of trappen. De EPDM kan zelfs volledig drie-dimensionaal op maat gemaakt worden voor het beste eindresultaat.

Natuurlijke zwemvijvers- zwemmen in eigen tuin

Natuurlijk zwemvijvers zijn worden op een biologische wijze gereinigd, met een goed pompsysteem en beplantingsdeel. Het  zwemgedeelte (diep gedeelte) heeft een natuurlijke overloop naar het beplantingsdeel, waar eventueel ook vissen worden geplaatst. In de basis ziet het eruit als een grote vijver.

Recreatieve vijvers- beleef het plezier van water

Water is natuurlijk het meest ideale ‘speelgoed’ van een kind. Recreatieplassen en plonsvijvers doen het altijd goed op campings en bungalowparken. Om een langdurige garantie van dit plezier te hebben, worden -met name- plonsplassen vaak afgedicht met een EPDM, waarop vervolgens een vrij dik pakket aan zand/klei wordt verwerkt. Zo kan het geen kwaad als er door de vijver gelopen wordt. 

Vijvers voor tuin en park- ervaar de rust

Groen en water gaan goed samen. Een vijver in de voor- of achtertuin, of in een park hebben toegevoegde waarde aan de leefomstandigheden. Het straalt rust en ontspanning uit.

Koi vijver- als esthetica maar ook als blusvijver

In siervis- of koivijvers bepalen vissen het aanzicht van de vijver. De afgelopen jaren is de populariteit van siervisvijvers en koivijvers sterk toegenomen. Bruikbaar zijn gekleurde karpers ( Nishiki-goi), goudvisachtigen en steuren.

Waterbuffering en infiltratie- zowel boven als onder de grond

Het riool kan niet al het water ineens aan, dus wordt steeds meer eisen gesteld aan waterbuffering en infiltratie. Dit kan zowel bovengrond, als onder de grond, bijvoorbeeld straatwerk.

Industrie vijvers- als esthetica maar ook als blusvijver

Niet alleen het gebouw is bepalend voor de uitstraling, ook een mooie vijver rondom of in het gebouw kan kenmerkend zijn. Naast een toonaangevend beeld is de vijver te gebruiken als waterinfiltratie en als blusvijver.

Waterbassins- opslag voor beregening van gewassen

Ze zomers worden warmer en droger. Meer en meer wordt er in het zomerseizoen, dan wanneer de behoefte aan water het grootst is, een sproeiverbod afgegeven. Een waterbassis is de ideale oplossing. Opvangen van regenwater in combinatie met grondwater pompen in het voor- en nazeizoen.
nl_NLDutch